Fabiënne ter Horst uit Zeewolde klaar voor 'pittig' WK vissen

FLEVOLAND • Vr 13 augustus 2021 | 7:15 • Vrijdag 13 augustus 2021 | 7:15

Fabiënne ter Horst uit Zeewolde doet op 21 en 22 augustus mee aan het WK dobbervissen voor dames. Nederland zal strijden tegen zeven andere landen. Het wordt gehouden aan de Lage Vaart in Lelystad, een thuiswedstrijd voor het Nederlandse team. Ter Horst: "Ik denk dat we zeker een voordeel hebben, door corona hebben we hier een jaar extra kunnen trainen. Maar het blijft een pittige strijd."

Ter Horst is begonnen met vissen omdat haar vader dat deed en ze als klein meisje al vaak meeging. Het werd voor haar een wedstrijdsport, doordat haar vriend meedeed aan wedstrijden. Hij spoorde haar aan om het ook eens te proberen. Nu, zo'n vijf jaar later, heeft ze het al geschopt tot het WK. "Tijdens de wedstrijden voel je de onderlinge strijd naar elkaar. Maar vissen is vooral gewoon heel leuk."

Uitproberen en veranderen
Ter Horst traint vaak met haar team maar ook alleen. Als ze met het hele team traint, worden verschillende tactieken uitgeprobeerd. Na de training bespreken ze dan welke tactiek het beste werkte. Een ander onderdeel van de training is het testen van het materiaal; verschillende hengels en dobbers voor verschillende weersomstandigheden. "Vissen is deels geluk hebben, ze moeten er wel zwemmen om te bijten. Maar je kunt zo ontzettend veel uitproberen en veranderen dat er toch nog vissen bijten."

Kleine vis
Over de strategie voor dit WK wil ze niet veel kwijt. "We hebben tijdens trainingen al goed ondervonden wat wel en niet werkt. Maar in zo'n trainingsweek vis je vijf dagen en we weten niet hoe de vis daar op reageert. Ik denk wel dat wij Nederlanders sterk zijn in de visserij op kleine vis. Daar is ons team ook goed in. Verder ga ik er niet op in."

'Niet alleen voor mannen'
Dat sportvissen vaak als een mannensport wordt gezien maakt ter Horst niet uit. Het is volgens haar voor vrouwen niet lastiger om aan de sport mee te doen dan voor mannen. "Inderdaad, je ziet bijna alleen maar mannen. Maar ik vind het niet echt een mannensport. Er zouden meer vrouwen aan de waterkant moeten zitten. Dat is veel gezelliger."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel