'Gasten zijn verbaasd over kwaliteit veganistisch eten'

ALMERE • Za 14 augustus 2021 | 9:43 • Zaterdag 14 augustus 2021 | 9:43

"Mijn gasten worden flexitariër, zonder dat ze het zelf weten." Dat zegt ondernemer Kimberley Vonk van het veganistische lunchcafé The Black Cockatoo in het centrum van Almere. Ze is genomineerd voor de titel 'Flevolandse Zakenvrouw 2021'.

In haar restaurant is het eten en drinken veganistisch. Dat wil zeggen dat er geen dierlijke producten in het voedsel zitten. Maar het lunchcafé is niet per se gericht op de veganistische doelgroep in Almere. "Als er toch niet-veganisten zitten, verbazen sommigen zich bijvoorbeeld over de structuur van het nep-rundvlees in de kroketten. En koffiedrinkers die een wolkje melk willen, kunnen kiezen uit plantaardige melk of toch nog koemelk", zegt Vonk. De koemelk is het enige dat nog niet 'vegan' is op de menukaart.

De ondernemer draagt haar veganistische boodschap verder uit door gasten tips mee te geven, zodat ze thuis ook veganistisch kunnen koken. Inmiddels is Vonk bezig met een tweede bedrijf. Dat heet Food Mission. Volgend jaar, het jaar van de Floriade in Almere, geeft Food Mission een scheurkalender uit, met 365 tips voor een groener leven.

Tips
Hoe word je een goede zakenvrouw? Volgens Vonk moet je proberen alles zelf te doen, maar moet je ook op tijd vakmensen inhuren. En voordat je een zaak begint, moet je volgens haar ervaringen opdoen in allerlei functies bij andere bedrijven. Het is ook belangrijk om je netwerk op te bouwen, besluit de zakenvrouw.

De Flevolandse zakenvrouw wordt op 24 september bekendgemaakt. Dat gebeurt op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel