Ondergronds inzamelen uitgesteld vanwege tekort containers

LELYSTAD • Za 14 augustus 2021 | 13:28 • Zaterdag 14 augustus 2021 | 13:28

In verschillende wijken in Lelystad begint de gemeente voorlopig nog niet met de nieuwe manier van afval inzamelen. Onder meer in de wijken Kamp, Waterwijk en Landerijen blijven ondergrondse afvalcontainers die er al wel zijn, dicht. Reden hiervoor is dat de levering van enkele containers is vertraagd.

Het was de bedoeling om de containers deze zomer in gebruik te nemen. Maar door leveringsproblemen gaat dat niet lukken. In een brief die bewoners hebben gekregen van de gemeente staat: 'Op verzoek van bewoners komen op sommige plekken extra ondergrondse containers. Deze containers hebben we besteld, maar de bezorging daarvan duurt langer dan we dachten'.

In de wijken staan nu al wel ondergrondse containers, maar die blijven voorlopig dicht. De gemeente vraagt bewoners om in de tussentijd geen afval naast de containers te plaatsen. Pas als alle containers zijn geplaatst gaat de wijk over op het nieuwe inzamelen. De planning is nu dat de laatste ondergrondse afvalcontainers na de herfstvakantie zullen worden geïnstalleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel