Sterke zakenvrouw voelt zich 'luxe poppetje'

ALMERE • Za 14 augustus 2021 | 18:59 • Zaterdag 14 augustus 2021 | 18:59

"Laat je vrouwelijkheid zien als zakenvrouw. Stel je kwetsbaar op, door dingen te vragen als je het niet weet", dat adviseert commercieel directeur Monique Ballering-Van der Laan van Recht door Zee Casemanagement in Almere. Zij is genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het jaar.

In het team van Recht door Zee zitten ook mannen. Volgens Ballering heeft ze die 'moeten kneden'. Ballering: "Als je iets niet weet, vraag het dan. Je weet niet alles. Vrouwen durven dat beter".

'Luxe poppetje'
Monique Ballering begon haar bedrijf tien jaar geleden als zzp'er. Na een half jaar nam ze haar man in dienst en die zorgde thuis ook voor de kinderen: "Dus ben ik gewoon een luxe poppetje met zo'n man. Want andere vrouwelijke ondernemers zijn én druk met hun bedrijf én druk met het huishouden."

Medewerkers van haar bedrijf begeleiden als casemanager langdurig zieke medewerkers. Voor verzuim gelden allerlei wetten, zoals de Wet verbetering poortwachter, waaraan werkgevers zich moeten houden.

Advies op alle niveaus
Klanten van Recht door Zee zijn meestal mkb'ers die te klein zijn om een aparte afdeling personeelszaken te hebben. Soms zijn er ook wat grote klanten die om advies vragen. En aan de andere kant zijn er ook werknemers die haar bellen voor advies.

Is ze nou op de hand van de werkgever of van de werknemer? Monique: "Onze stelling is; het belang is dubbel. Wat goed is voor de medewerkers, is ook goed voor de werkgever. Waar het om gaat, is dat werkgever en werknemer bespreken wat nodig is om weer op een gezonde manier aan het werk te gaan."

Beter voorkomen dan genezen
Ook werkt Recht door Zee aan preventie. Want het gaat om de inzetbaarheid van alle medewerkers, stelt Ballering: "Dat werk is veel leuker en ook lastig, omdat je vanwege de privacy niet meer zoveel mag vragen aan medewerkers. Maar je mag nog wel vragen: Hoe gaat het met je? Wat is er nodig om jou goed te laten functioneren?"

De Flevolandse zakenvrouw wordt op 24 september bekendgemaakt. Dat gebeurt op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel