Brand in garageboxen kost hond het leven

ALMERE • Za 14 augustus 2021 | 17:47 • Zaterdag 14 augustus 2021 | 17:47

Een hond is om het leven gekomen nadat het dier rook inademde bij een brand in een garagebox aan de Ambachtsmark in Almere Haven. De brand ontstond kort na 17.00 uur. De brandweer denkt dat laswerkzaamheden de oorzaak zijn.

Al vrij snel na de eerste melding werd opgeschaald van 'middelbrand' naar 'grote brand'. Zwarte rookwolken waren in de verre omtrek te zien. Volgens een woordvoerder van de brandweer is een auto die in een garage stond in brand gevlogen, waarna het vuur is overgeslagen naar het naastgelegen werkruimte. Ook zou er een ontploffing zijn geweest.

Ravage
Twee mensen die ten tijde van de brand aanwezig waren in de garagebox moesten worden nagekeken door ambulancepersoneel. Zij konden gewoon naar huis. De brandweer gaf om 18.15 uur het sein brand meester en kon daarna beginnen met nablussen.

De brand zorgde voor een enorme ravage. Zo zit er een gat in het dak van één van de werkplaatsen, ook ging er een auto in vlammen op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel