Opnieuw lange file voor Roggebotsluis door afsluiting A6

FLEVOLAND • Ma 16 augustus 2021 | 8:26 • Maandag 16 augustus 2021 | 8:26

Door een afsluiting van de A6 bij de Ketelbrug, stond er maandagochtend weer een lange file bij de Roggebotsluis. Sinds vrijdagavond is Rijkswaterstaat bezig het asfalt te vernieuwen vanaf Lelystad Noord tot de afslag Urk. Ook afgelopen weekend zorgde dit voor files.

In totaal liep de vertraging maandagochtend op tot ruim een half uur. Het ging om een file van zo'n zeven kilometer. Vanaf de Hanzeweg tot aan de oprit waar de Flevoweg de N50 kruist stond het verkeer vast. Om 13.00 uur stond er nog steeds een file van zes kilometer. Op dat tijdstip stond er ook een file van elf kilometer tussen Hattemerbroek en Ens.

Zaterdagochtend stond er vijftien kilometer file op de N50, tussen Hattemmerbroek en Ens. Het verkeer liep ook toen vertraging op bij de Roggebotsluis bij Dronten. Later begon de file al bij Swifterbant en stond het verkeer muurvast richting Kampen. Rijkswaterstaat adviseerde om deze route niet te kiezen, omdat ook daar dit weekend werkzaamheden zijn. Deze werkzaamheden hebben te maken met de bouw van een nieuwe hoge brug.

De snelweg A6 is vanuit de richting Almere vanaf vrijdagavond afgesloten. Maandag is de A6 nog de hele dag afgesloten. Dinsdagochtend is de weg nog tot 05.00 uur dicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel