Rijkswaterstaat: 'Begrip voor frustraties over werkzaamheden A6'

LELYSTAD • Ma 16 augustus 2021 | 12:48 • Maandag 16 augustus 2021 | 12:48

De werkzaamheden aan de A6 verlopen volgens planning en zijn dus dinsdagochtend om 05.00 uur klaar. Tot die tijd moeten automobilisten nog flink omrijden. Rijkswaterstaat heeft er begrip voor dat mensen gefrustreerd raken als ze langs de werkzaamheden bij de A6 rijden en het lijkt of er niks gebeurt. Toch is er wel degelijk hard gewerkt dit weekend, zegt Rob Loohuizen van Rijkswaterstaat.

"We begrijpen dat het frustrerend kan zijn als je langs werkzaamheden rijdt en je ziet niet dat er gewerkt wordt. Maar de werkzaamheden waren voor automobilisten niet te zien. We liggen wel degelijk goed op schema." Het asfalt voor de Ketelbrug is afgelopen weekend vervangen. Die werkzaamheden zijn klaar, het asfalt moet nu nog uitharden.

'Moest wel nu'
Dit weekend en ook maandagochtend leverden de verschillende werkzaamheden in en rond de provincie de nodige files op. Toch was er volgens Loohuizen geen andere mogelijkheid dan alle werkzaamheden in dit weekend te doen. "We hebben gekozen voor dit weekend omdat dit het laatste weekend is van de bouwvak. Het moest wel in deze periode, want het vervangen van dit stuk asfalt kon niet wachten."

Rijkswaterstaat benadrukt nogmaals dat omrijden via Harderwijk wordt geadviseerd voor verkeer van buiten de provincie. Lokaal verkeer kan via de N307, maar ook daar zijn er dus werkzaamheden. Vervoersdiensten of agrariërs met landbouwvoertuigen kunnen een ontheffing krijgen voor de parallelweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel