Biospirits voorkomt op de valreep ontruiming

ALMERE • Ma 16 augustus 2021 | 14:14 • Maandag 16 augustus 2021 | 14:14

De biologische distilleerderij Biospirits uit Almere heeft op de valreep een betalingsregeling getroffen voor ruim 11.000 euro aan achterstallige huur. Dat bleek maandag tijdens een kort geding dat de verhuurder had aangespannen.

Volgens verhuurder Honselaar Onroerend Goed betaalde Biospirits al ruim vijf maanden geen huur of niet op tijd. Omdat er niet werd gereageerd op aanmaningen, besloot verhuurder de rechter in Lelystad te vragen om ontruiming van het bedrijfspand aan de Bolderweg.

Tijdens de rechtszitting maandag werd kort na aanvang duidelijk dat verhuurder en huurder een regeling hadden getroffen. Zij vroegen de rechter die regeling in een vonnis te gieten, zodat de afspraken nu officieel zijn vastgelegd.

De twee spraken onder meer af dat de achterstallige huur grotendeels in termijnen wordt afgelost. Biospirits zal ook de proceskosten moeten ophoesten, maar de ontruiming van het pand is nu in ieder geval van de baan.

De eigenaar van de Almeerse distilleerderij liet na afloop van de zitting weten dat zijn bedrijf door de corona-pandemie in de problemen is geraakt, het afgelopen anderhalf jaar. Daardoor zag hij de omzet met 90 procent kelderen en kon de huur niet meer betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel