Water, groen en een vleugje wiet: zo ruikt Almere

ALMERE • Ma 16 augustus 2021 | 16:32 • Maandag 16 augustus 2021 | 16:32

De geur van Almere is bekend en wordt in een geurkaars gestopt, zodat iedereen de stad thuis kan ruiken. De geur heeft ook een naam gekregen: ‘New Town Green’.

De geur is een idee van Kunstlinie Almere. Deze instelling ging samen met geurdeskundige Jorg Hempenius op zoek naar de geur van Almere. Bo Naarden van de Kunstlinie over die zoektocht: 'Mensen waarderen naast de stadse geuren en geluiden ook de natuur om de stad. Frisse en groene lucht. Dus gemaaid gras, het bos.'

Bij die zoektocht werd aan Almeerders gevraagd wat zij bij de stad vonden passen. De antwoorden waren volgens De Kunstlinie zeer uiteenlopend. 'Fris' en 'water' kwamen veel voorbij. Maar ook de geur van eten en van wiet passen bij een grote stad als Almere en zijn meegenomen in de lucht.

Geen hondenpoep
Ruikt Almere dan echt zo lekker? "Hondenpoep werd ook genoemd als veelvoorkomende geur, maar voor de geur van Almere hebben we alleen de lekkere luchtjes gebruikt," zegt Naarden.

De geur en de kaars zijn een onderdeel van de tentoonstelling Thuis in de Kunstlinie in Almere Stad. De kaarsen zijn vanaf halverwege volgende maand verkrijgbaar en zijn gemaakt van duurzame materialen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel