Mats den Ouden (9) fietst geld bijeen voor de Stichting Opkikker

ALMERE • Ma 16 augustus 2021 | 19:04 • Maandag 16 augustus 2021 | 19:04

De negenjarige Mats den Ouden uit het Brabantse Stampersgat is sinds zondag op zijn fiets onderweg naar Stichting Opkikker in Almere. Mats zamelt geld in voor de stichting die verwendagen organiseert voor ernstig zieke kinderen. Hij fietst in het bijzijn van zijn vader Ivo.

Mats heeft zelf ooit gebruik mogen maken van de diensten van Opkikker. "Toen Mats vier was, werd hij ernstig ziek", zegt zijn vader tegen Omroep Brabant. "Hij had waterpokken, maar dat sloeg over op zijn hersenvocht. Zo kreeg hij een hersenvliesontsteking en later zelfs een hersenontsteking. Mats heeft uiteindelijk drie weken in het ziekenhuis gelegen en daarna nog in een revalidatiecentrum gezeten."

Het liep gelukkig goed af. En hoe heftig die periode ook was, het gezin heeft er ook mooie herinneringen aan overgehouden. Dankzij Stichting Opkikker beleefde Mats een dag die hij niet snel zal vergeten. "Ik heb in een helikopter gevlogen, in een Ferrari gereden én met konijnen geknuffeld."

Ambassadeur
Na zijn herstel werd Mats benoemd tot ambassadeur van de stichting. "Je mag zelf bepalen hoe je daar invulling aan geeft", legt Ivo uit. "Wij vonden het leuk om jaarlijks iets te organiseren. Zo hebben we hier in Stampersgat al eens een kids run georganiseerd en hadden we twee jaar geleden een koffiebarretje. Die opbrengst gaat dan volledig naar Opkikker."

Het duo is nu in het Utrechtse Bunnik. De fietstocht valt ze op dit moment niet tegen. Ze hebben de wind in de rug en "dat fietst erg fijn!", zegt Ivo. Het plan om te gaan fietsen kwam van hem. Mats houdt erg van sporten; voetbal, hardlopen en wielrennen. Zijn grote voorbeeld is Mathieu van der Poel en dus besloot het duo de 150 kilometer afstand te gaan fietsen. Hoeveel Mats inmiddels heeft ingezameld wil hij nog niet zeggen. Hij had een doel "om de duizend euro te bereiken en daar zitten we nu overheen", zo zei Mats in de uitzending van Dit is Flevoland. Sponsoren kan via een online betaalplatform. Dinsdagmiddag wordt de opbrengst van de actie overhandigd.

Reportage van Omroep Brabant

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel