Opnieuw Europees diploma voor Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Di 17 augustus 2021 | 17:18 • Dinsdag 17 augustus 2021 | 17:18

Natuurgebied de Oostvaardersplassen heeft opnieuw erkenning gekregen van de Raad van Europa in de vorm van een Europees diploma voor natuurbeheer. Beheerder Staatsbosbeheer is blij met dit nieuws en ziet hierin een belangrijke erkenning voor de beheer van het gebied.

Een delegatie van de Raad van Europa bracht onlangs een bezoek gebracht om de Oostvaardersplassen te controleren. Ook zijn er gesprekken geweest met de beheerders. "De Raad is enthousiast over de ontwikkelingen en de bereikte kwaliteit, maar stelt wel dat de komst van vliegveld Lelystad de Natura2000-doelstellingen niet in gevaar mag brengen", schrijft Staatsbosbeheer. Het gebied heeft het diploma sinds 1999 en na deze verlenging is het geldig tot 2029.

Een Europees diploma voor natuurbeheer toont aan dat behoud van het natuurgebied van 'uitzonderlijk Europees belang' is, zo staat te lezen op de site van de Raad. Slechts drie andere natuurgebieden in Nederland hebben op dit moment zo'n diploma. Naast de Oostvaardersplassen zijn dat de Boschplaat op Terschelling, het Naardermeer en de Weerribben-Wieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel