Dames maken zich op voor WK vissen

LELYSTAD • Di 17 augustus 2021 | 21:17 • Dinsdag 17 augustus 2021 | 21:17

Ondanks dat de regen dinsdag met bakken uit hemel viel zaten de vrouwenteams, die dit weekend meedoen aan het WK vissen, vol overgave te trainen aan de waterkant van de Lage Vaart in Lelystad. De teams uit Nederland, België, Hongarije, Polen, Finland, Spanje, Kroatië en Italië zijn blij dat het evenement dit jaar wel doorgaat.

"Normaal hebben we wel een stuk of zestien landen bij een WK", vertelt drievoudig wereldkampioen Anja Groot. "Ondanks dat het vanwege corona anders is dan andere jaren ben ik allang blij dat we onze sport kunnen beoefenen. Dat er nu maar acht landen zijn is jammer, maar ik begrijp het wel. In sommige landen moeten mensen twee weken in quarantaine als ze terugkomen en dan hebben ze twee weken geen inkomsten. We moeten ermee dealen."

En dat doen de dames met overgave. Deze week staat alles in het teken van vissen. "We staan rond half zeven op en dan begint onze dag. We gaan het voer voor de vissen klaarmaken en bouwen onze hengels op langs de waterkant. Dat duurt ongeveer twee uur en dan gaan we vissen." En dat doen verschillende teams tot het einde van de middag.

Ook voor de 18-jarige Mandy Swart is vissen meer dan een hobby. "Ik doe het al vanaf mijn vijfde. Ik ben hier deze week met mijn ouders en mijn tweelingbroer. Het is ons met de paplepel ingegoten. Vanaf het moment dat we als kind meegingen naar de waterkant waren we verkocht."

En ook de regen van de afgelopen dagen kan de dames niet echt deren. "We hebben perfect waterdichte pakken, daar staat en valt alles mee. Ik denk zelfs dat het in ons voordeel werkt want wij zijn het gewend en de deelnemers uit Spanje en Italië, waar het nu 40 graden is, niet."

Het wereldkampioenschap damesvissen is op 21 en 22 augustus langs de Lage Vaart in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel