Gezin met kind op binnenvaartschip met de schrik vrij na koolmonoxide-lek

DRONTEN • Wo 18 augustus 2021 | 9:34 • Woensdag 18 augustus 2021 | 9:34

Drie opvarenden van een binnenvaartschip zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op het Drontermeer met de schrik vrijgekomen bij een koolmonoxide-lekkage. Het ging om een gezin met een jong kind. Volgens de brandweer werd het gezin op tijd gewaarschuwd door de koolmonoxidemelder. "Die heeft zijn werk goed gedaan", aldus woordvoerder Wim van Eck van de brandweer.

Het binnenvaartschip lag 's nachts bij de Drontermeerdijk tussen Dronten en Elburg toen de melder rond 02.00 uur afging. De brandweer van Dronten is vervolgens door de KNRM van Elburg naar het binnenvaartschip gebracht. De drie opvarenden zijn meegenomen naar de kant en daar door ambulancepersoneel gecontroleerd. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis en hebben de nacht elders doorgebracht.

Volgens brandweerwoordvoerder Van Eck leidden de metingen naar de machinekamer, waar een hoge concentratie koolmonoxide werd geconstateerd. De leefruimtes en de machinekamer zijn door de brandweer geventileerd. De eigenaar van het binnenvaartschip zal de oorzaak van het koolmonoxide-lek woensdag technisch moeten verhelpen voordat het schip verder kan varen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel