Lowlandsdirecteur over camping F1: "Dit is meten met twee maten"

BIDDINGHUIZEN • Wo 18 augustus 2021 | 15:30 • Woensdag 18 augustus 2021 | 15:30

Er is verontwaardiging ontstaan nu blijkt dat naast het Formule 1-circuit in Zandvoort een camping mag staan voor de bezoekers van het evenement. Dat terwijl meerdaagse campingfestivals zoals Lowlands niet door mochten gaan volgens de geldende coronamaatregelen. Eric van Eerdenburg, directeur Lowlands, noemt het "Meten met twee maten" en stelt dat "het ruikt naar corruptie".

Lowlands in Biddinghuizen stond voor deze week op de planning, maar het kabinet zette een streep door meerdaagse campingfestivals. Nu blijkt dat de organisatie van het race-evenement in Zandvoort wel een tijdelijke camping voor bezoekers heeft bij het terrein.

De gemeente Zandvoort laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat dit mag, omdat de camping vergelijkbaar is met alle andere campings in Zandvoort. Ook staat de camping buiten het evenemententerrein.

Maar Van Eerdenburg noemt het 'getover met woorden'. Want ook de camping van Lowlands staat buiten het festivalterrein.

Op social media krijgt de Lowlandsdirecteur veel bijval. Tweede Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks zegt woensdagmiddag hierover vragen te stellen tijdens het coronadebat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel