Visvijverweg afgesloten vanwege bouw windmolens

SWIFTERBANT • Za 21 augustus 2021 | 19:34 • Zaterdag 21 augustus 2021 | 19:34

De Visvijverweg bij Swifterbant wordt deels afgesloten voor doorgaand verkeer. Van 23 augustus tot en met 1 oktober gaat de weg vier dagen per week dicht. Er wordt gewerkt aan windpark Windplanblauw. Alleen bestemmingsverkeer mag de weg op.

Reden voor de afsluiting is de veiligheid op de weg. "Eerdere verkeersmaatregelen worden onvoldende nageleefd, met levensgevaarlijke situaties als gevolg", staat in een app waar belangstellenden de bouw van de windmolens kunnen volgen. De verkeersveiligheid op deze weg is al langer een probleem.

Een maand geleden beklaagde de windkoepel zich al over roekeloos rijgedrag. "Op de Visvijverweg wordt veel te hard gereden langs de werkzaamheden in de berm", meldde het windplan toen, "De werknemers van de aannemer die de kabel aanleggen voelen zich heel onveilig door het (zware) verkeer dat op grote snelheid rakelings langs rijdt, soms zelfs deels door de berm."

Eerder werden al verkeerslichten geplaatst op de weg om te zorgen voor meer veiligheid. Medewerkers zouden zich onveilig voelen door het verkeer dat over de weg raast. Nu dat niet zorgt voor voldoende veiligheid, gaat de weg dicht. De afsluitingen zijn op maandag tot en met donderdag van 07:00 tot 16:00 uur. Verkeer wordt ter plekke omgeleid via de Swifterringweg en de Klokbekerweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel