Commissie: milieurapport rond groot datacenter bijna compleet

ZEEWOLDE • Di 24 augustus 2021 | 13:32 • Dinsdag 24 augustus 2021 | 13:32

Zeewolde en de provincie Flevoland hebben het milieueffectrapport voor een groot datacenter bijna compleet. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage. In april meldde de commissie dat het rapport toen nog niet compleet was. Het is nu bijna helemaal volledig aangevuld.

Het datacenter van 166 hectare moet komen bij bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde. Het is nog onbekend van welke exploitant het wordt. De bouwer, Polder Networks, houdt de opdrachtgever geheim.

Zeewolde en de provincie moeten de mogelijke gevolgen voor de omgeving onderzoeken voor ze de bouw kunnen goedkeuren. In de eerste versie van het milieueffectrapport was volgens de commissie onvoldoende gekeken naar de opwekking van de stroom die het datacentrum nodig heeft. Ook moest beter worden onderzocht welke gevolgen de koeling van de apparatuur heeft.

Dat is nu verbeterd, zegt de commissie. Alleen de mogelijke gevolgen van extra (bouw)verkeer voor de Veluwe zijn nog niet goed onderzocht. Verder komt de commissie met een paar aanbevelingen. Zo wordt er in het rapport nu vanuit gegaan dat ruim 10 procent van de benodigde elektriciteit zelf wordt opgewekt. Dat percentage moet hoger, vindt de commissie.

De provincie en de gemeente gaan het rapport nu weer verder aanvullen en laten het dan in september opnieuw beoordelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel