Twee tips over verloren oefenwapens politie

ALMERE • Wo 25 augustus 2021 | 11:59 • Woensdag 25 augustus 2021 | 11:59

De politie heeft twee tips binnengekregen over de verdwenen kisten met oefenwapens. De tips kwamen binnen na een uitzending van Opsporing Verzocht. De gouden tip lijkt er echter nog niet tussen te zitten.

De politie looft 7.500 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de twee verloren kisten. Ze verdwenen in maart uit een politiebus. Waarschijnlijk zijn ze er op de Oostvaardersdijk tussen Lelystad en Almere uit gevallen.

Volgens de politie was er die dag sprake van stormachtig weer. Bij de oprit naar de A6 bij Almere Poort ontdekte de agent dat de deur van zijn bus open stond. Waarschijnlijk door een kapot slot. De kisten met wapens waren op dat moment al verdwenen. Eén ervan is van hout en de andere van roodkleurig plastic.

Ook uitgebreid onderzoek van de politie naar de kisten heeft niets opgeleverd. In totaal zijn er 42 oefenwapens verdwenen. De politie hoopt dat iemand nu toch gaat praten vanwege de beloning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel