Windplan Groen plaatst twee 'vleermuishotels' aan rand plangebied

DRONTEN • Do 26 augustus 2021 | 15:26 • Donderdag 26 augustus 2021 | 15:26

Windplan Groen heeft in de gemeente Dronten twee grote vleermuiskasten geplaatst aan de rand van het plangebied waar negentig windturbines komen. Daarmee wil het windplan zorgen dat vleermuizen verder van de turbines een plek kunnen vinden om te overnachten.

De 'vleermuishotels' zijn geplaatst na overleg met de ecoloog van de provincie Flevoland. Windturbines kunnen een risico vormen voor aanvliegende vleermuizen. Door de metershoge kasten aan de rand van het plangebied te plaatsen, moeten de dieren weggelokt worden van de wieken van de toekomstige windmolens.

De kasten zijn aan de rand van een bospartij geplaatst en zijn stevig in de grond verankerd. Vleermuizen kunnen via verschillende sleuven het 'vleermuishotel' inkomen. Onderin de kast is ook een ruimte gemaakt waar marterachtigen in kunnen gaan. Helemaal bovenin zit een nestkast voor torenvalken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel