Zakenvrouw Marian Mulder: 'Glazen plafond verdwijnt vanzelf'

FLEVOLAND • Za 28 augustus 2021 | 8:12 • Zaterdag 28 augustus 2021 | 8:12

Het glazen plafond verdwijnt in de toekomst vanzelf. Daarom zijn er straks geen vrouwenquota meer nodig in het bedrijfsleven. Dat zegt Marian Mulder, algemeen directeur van vastgoedonderneming MAC3Park. Mulder is genomineerd voor Flevolandse Zakenvrouw van 2021 in de categorie manager.

De vastgoedonderneming heeft meer dan 180.000 vierkante meter aan vastgoed in Flevoland en Overijssel. Het gaat daarbij om ruim 40 kantoren en winkels. Mulder werkte al voor MAC3Park en werd vorig jaar algemeen directeur van de onderneming. "Ondanks dat ik al vijftien jaar voor de groep werkte, was het voor mij wel schrikken hoeveel werk het was, toen ik echt aan de slag ging", zegt Mulder in Het Gesprek.

Tweede nominatie
Het is niet de eerste keer dat de zakenvrouw genomineerd is voor de prijs. Vorig jaar stond ze ook al op de nominatielijst, maar de titel werd toen niet uitgereikt vanwege corona. "Dat ik voor de tweede keer genomineerd werd, is een enorme eer."

Sommige Flevolandse zakenvrouwen zijn zelfstandig ondernemer. Mulder is in dienst van de vastgoedonderneming. Volgens haar betekent dat niet dat ze een mindere ondernemer is. "Ik heb natuurlijk een aandeelhouder die over mijn schouder meekijkt. En daarnaast heb ik 300 huurders en medewerkers onder mijn verantwoording. De last is dus niet minder als je in loondienst bent."

'Welk glazen plafond?'
De ondernemer hoopt een voorbeeld te zijn voor andere vrouwen. Volgens Mulder is er bij MAC3Park geen onzichtbare barrière die vrouwen tegenhoudt om door te stromen naar een topfunctie in het bedrijf, het zogenoemde glazen plafond. "Vroeger moesten mijn ouders werken in plaats van naar school gaan. Ik heb de kans gekregen om te studeren. Doordat er meer vrouwen kunnen studeren, wordt de verdeling met vrouwen in de top vanzelf beter", verwacht ze.

Ze ziet dan ook geen toekomst voor het vrouwenquotum: "Als we 50 jaar verder zijn, is zo'n quotum absoluut niet meer nodig".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel