Raad spreekt donderdag over komst datacenter

ZEEWOLDE • Wo 1 september 2021 | 21:23 • Woensdag 1 september 2021 | 21:23

De gemeenteraad van Zeewolde komt donderdagavond bijeen om te bespreken of de komst van een datacenter naar Zeewolde wenselijk is. Het debat wordt gehouden op verzoek van de ChristenUnie, die partij wil 'een brede discussie' voeren over de wenselijkheid van de komst van zo'n gebouw, dat 166 hectare in beslag gaat nemen.

Na de vergadering wordt nog geen beslissing genomen, de eindbeslissing van de raad is op 4 november. Doel is om het proces tot nu toe te evalueren en om te kijken naar de voors en tegens. Er is veel weerstand tegen een datacenter. Er is bij tegenstanders vrees voor landschapsvervuiling, het verdwijnen van vissoorten en een enorm energieverbruik. Ook wordt er geklaagd dat de bevolking onvoldoende wordt geïnformeerd.

Het college is vooralsnog voornemens om de komst van het datacenter mogelijk te maken. Voor een datacenter spreken onder andere aanzien en werkgelegenheid. Ook zijn ze van groot belang voor de digitale infrastructuur, zegt bijvoorbeeld gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel