Nog veel vragen over nieuw leven inblazen van museum Batavialand

LELYSTAD • Wo 1 september 2021 | 22:31 • Woensdag 1 september 2021 | 22:31

Flevolandse Statenleden zien wel wat in de voorlopige plannen om museum Batavialand in Lelystad nieuw leven in te blazen, maar hebben nog veel vragen over het financiële plaatje. Dat bleek woensdagavond bij de presentatie van de eerste bevindingen van Vera Carasso. Zij is door de provincie aangesteld als kwartiermaker om het museum toekomstbestendig te maken.

"Het museum Batavialand is een leuk dagje uit", zei kwartiermaker Carasso tijdens haar presentatie voor Provinciale Staten. "Maar het kan ook een educatief dagje uit worden en op landelijk niveau meer publiek trekken." Essentieel in haar opzet is dat het schip de Batavia op het droge een plek moet krijgen. Carasso: "Aan de ene kant het depot en aan de andere kant het entreegebouw en in het midden de Batavia in een verdiepte bak."

Grote vraag bij de presentatie was of het allemaal betaalbaar is. Een enkel Statenlid sprak zijn waardering uit voor de eerste bevindingen van Carasso maar velen missen het financiële plaatje. Kees Kok (PVV): "Het moet niet alleen financieel haalbaar zijn maar ook realistisch wat de bezoekersaantallen betreft." De kwartiermaker beloofde dat ze nog met een haalbaarheidsonderzoek komt.

Statenlid Gert-Jan Ransijn (JA21) was het opgevallen dat Carasso telkens in de ik-persoon sprak, over de plannen. "Ja ik ben een persoon", zei de kwartiermaker "Edoch ik heb een stuurgroep die bestaat uit Rijk, provincie, gemeente en Batavialand zelf." Het is een gezamenlijke actie benadrukte Carasso. Maar ze heeft haast. "Wil ik in een korte tijd tot iets komen, dat zal ik als een ijsbreker hier doorheen moeten gaan." In oktober presenteert Carasso haar plan van aanpak voor Batavialand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel