Asielzoekerscentrum mag negentig Afghaanse vluchtelingen opvangen

DRONTEN • Do 2 september 2021 | 20:58 • Donderdag 2 september 2021 | 20:58

Het asielzoekerscentrum in Dronten mag van de gemeente negentig Afghaanse vluchtelingen opvangen in de bestaande gebouwen. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden voor een extra locatie voor tijdelijke opvang.

Wethouder Peter van Bergen antwoordde dat donderdagavond op vragen van de fracties van PvdA en SP. Volgens Van Bergen kwam het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers vorige week met het verzoek voor de noodopvang op het azc en heeft het college van burgemeester en wethouders daarmee ingestemd.

Op welke andere locatie tijdelijke opvang gerealiseerd zou kunnen worden, kon de wethouder nog niet zeggen. Ook niet over het aantal vluchtelingen dat daar terecht zou kunnen. Volgens hem moet daar eerst in provinciaal verband over gesproken worden. "Maar daar moet wel tempo achter zitten", voegde hij eraan toe. Mocht het aantal vluchtelingen afnemen, dan zou de nieuwe opvang mogelijk gebruikt kunnen worden door anderen, zoals bijvoorbeeld arbeidsmigranten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel