Start bouw 14 'betaalbare' Small Houses voor starters

ZEEWOLDE • Vr 3 september 2021 | 9:58 • Vrijdag 3 september 2021 | 9:58

De bouw van veertien zogeheten Small Houses begint vrijdag in Zeewolde. Dat zijn de volwassen versies van de kleinere Tiny Houses. Ze zijn groter en gemaakt van beton. Ook hoort er een tuin bij.

Ontwikkelaar Renier Westerhuis en bouwer Sander Westerhuis zitten achter de realisatie van de woningen. Hun concept van de Small Houses is een primeur stellen de broers. Eentje die goed kan uitpakken voor mensen die een eerste woning zoeken. "We zagen ontzettend veel kansen in de trend om kleiner te wonen. Wij vinden dat we huizen moeten bouwen waar de starter ook echt mee gediend is", vertelt Renier.

Zo'n Small House begint vanaf 50 vierkante meter, waar een tiny house ongeveer 25 vierkante meter is. Er zijn ook maten van 60 en 70 vierkante meter beschikbaar. De kleinste maat kost zo'n 170.000 euro. Daarvoor heeft de koper een vrijstaand huis met een eigen stukje grond, vertelt Reinier. "Waar vind je het nog, in Zeewolde?"

De Small Houses zijn van te voren gefabriceerde huizen. De verwachting is daarom ook dat de huisjes er snel staan, zegt Sander. De funderingen liggen er al, en de ombouwen zijn onderweg. Alle huisjes zijn al verkocht, maar de broers hopen er nog veel meer neer te zetten.

De huisjes zijn naar verwachting begin volgend jaar klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel