Drukte bij winkel van Max Verstappen in Batavia Stad

LELYSTAD • Vr 3 september 2021 | 15:21 • Vrijdag 3 september 2021 | 15:21

Het loopt de afgelopen weken storm in de Max Verstappen Shop in Batavia Stad. Dit weekend gaat de Grand Prix in Zandvoort van start. Voor het eerst in 36 jaar rijden er weer Formule 1-auto's op het circuit. Maar de aandacht rondom Verstappen loopt al een flinke tijd.

"De verkoop gaat skyhigh", vertelt manager Amy Grondhuis. De winkel heeft een licentieovereenkomst met Verstappen en is opgericht door een vriend van zijn vader Jos Verstappen. "Momenteel is het niet aan te slepen. Een deel is al uitverkocht", aldus Grondhuis.

Groot enthousiasme
Vrijdag is er al getraind op het circuit en in de winkel hangt dan ook een groot scherm waarop dit te volgen is. Fans in de winkel slaan nog even hun slag, zelfs als ze niet naar Zandvoort gaan: "Ik wilde nog een shirt halen voor mijn vrienden voor het weekend zodat we allemaal een Red Bull shirtje hebben", vertelt een jongen in de winkel.

Eerder deze zomer werd een Formule 1-auto van Verstappen voor de winkel geplaatst. Dat trok toen veel mensen: "We hadden dranghekken nodig", vertelt Grondhuis. Nu is het rustiger, maar er wordt nog flink ingeslagen: "De petjes, die gaan het hardst".

Verslaggever Jaap van den Biesen neemt een kijkje

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel