OM eist veertien maanden cel tegen dader steekpartij

ALMERE • Za 4 september 2021 | 9:21 • Zaterdag 4 september 2021 | 9:21

Het Openbaar Ministerie heeft veertien maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen een 34-jarige Almeerder die op 7 april dit jaar in Haven een man neerstak.

De dader en het slachtoffer kenden elkaar. De officier van justitie wil ook dat de rechter aan verdachte een contactverbod met het slachtoffer oplegt en eist daarnaast een schadevergoeding voor het slachtoffer van 1.800 euro.

Volgens deskundigen lijdt de verdachte onder verschillende trauma's, die onder invloed van alcohol en drugs kunnen leiden tot agressief gedrag. De deskundigen adviseren om hem verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren en hem na zijn celstraf op te nemen in een behandelkliniek.

De verdediging vroeg de rechtbank de verdachte een lagere straf op te leggen. Ook pleitte de advocaat ervoor haar cliënt niet op te laten nemen in een forensische behandelkliniek, omdat de Almeerder dan zijn woning zal kwijtraken.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel