999 Games wint vijf prijzen in verkiezing Speelgoed van het Jaar

ALMERE • Di 7 september 2021 | 9:42 • Dinsdag 7 september 2021 | 9:42

Het Almeerse bedrijf 999 Games heeft dit jaar vijf prijzen gewonnen in de verkiezing 'Speelgoed van het jaar'. Het gaat om vier spellen, waarvan er één in twee verschillende categorieën heeft gewonnen. De winnende spellen zijn My City, Paleo, 20 Second Showdown en Keer op Keer Kids.

Het bedrijf won in eerdere edities ook al geregeld. Vorig jaar nog met het spel De Kwakzalvers van Kakelenburg in de categorie tien en elf jaar.

Speelgoedleveranciers konden zelf spellen insturen voor nominatie. In totaal waren er dit jaar ruim 160 inzendingen. Een vakjury bestaande uit inkopers, speelgoedkenners en journalisten heeft vervolgens per categorie drie winnaars gekozen.

Online kan er nog worden gestemd voor de Gouden Publieksprijs. De winnaars worden op 2 november bekendgemaakt.

Als een speelgoedleverancier wint moet het bedrijf een bedrag per gewonnen artikel betalen. Voor het eerste artikel is dat 5.499 euro exclusief BTW. De bijdragen voor een eventueel tweede en derde winnende artikel zijn € 3.999 en € 3.499 exclusief BTW. Daarmee wordt de organisatie van de verkiezing betaald en de promotie van de winnaars.

De winnende spellen van het Almeerse bedrijf:

Categorie 10 & 11 jaar
My City

Categorie 12 t/m 17 jaar en Kennerspel
Paleo

Categorie 18 plus
20 Second Showdown

Categorie Kinderspel
Keer op Keer Kids

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel