RIVM: aantal ziekenhuisopnames weer iets gestegen, besmettingen gedaald

FLEVOLAND • Di 7 september 2021 | 16:19 • Dinsdag 7 september 2021 | 16:19

Het aantal Flevolanders dat in het ziekenhuis terechtgekomen is door COVID-19, is de afgelopen week weer iets toegenomen. Er waren zestien Flevolanders die de afgelopen zeven dagen opgenomen moesten worden, ten opzichte van dertien de week daarvoor. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Flevoland is gedaald, van 605 naar 537. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Er is in de afgelopen zeven dagen één Flevolander overleden aan de gevolgen van het virus.

In vier van de Flevolandse gemeenten nam het aantal nieuwe coronabesmettingen af, in de andere twee gemeenten was er een stijging. In Almere daalde het aantal coronabesmettingen van 338 naar 305. In Dronten testten de afgelopen zeven dagen zeventien mensen positief op het virus, ten opzichte van 39 in de week ervoor. Ook in Lelystad daalde het aantal besmettingen, van 164 naar 138. In Zeewolde daalde het van 27 vorige week, naar negen deze week.

In Noordoostpolder en op Urk was er juist sprake van een stijging. In Noordoostpolder kwamen er 61 nieuwe besmettingen bij, tegenover 35 in de week ervoor. Op Urk kwamen er zeven positieve testuitslagen bij, tegenover twee in de week die vooraf ging.

Door de 537 positieve testen van de afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus 43.297 Flevolanders officieel besmet geraakt.

Meer getest, lager percentage positief
In Flevoland zijn er volgens de meest recente gegevens tussen vorige week maandag en afgelopen zondag gemiddeld 513 mensen per dag getest door de GGD. Het percentage dat hiervan positief is getest, lag die zeven dagen op 10,7 procent. Een week eerder werden er gemiddeld 492 mensen per dag getest, waarvan 16,3 procent besmet was met het coronavirus.

De testen hebben landelijk de afgelopen week 17.890 nieuwe besmettingen aan het licht gebracht, een stijging ten opzichte van de 17.575 van de week daarvoor. Van 155.121 GGD-testen die de afgelopen zeven dagen in heel Nederland zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 10,8 procent positief. De voorgaande week was dit 13,1 procent.

In een week tijd zestien ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er door stichting NICE zestien ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld. In de voorafgaande week waren het er dertien. Het gaat in de afgelopen week om tien Almeerders en zes Lelystedelingen.

Stichting NICE heeft bijgehouden dat er in heel Nederland de afgelopen week 388 patiënten op verpleegafdelingen zijn opgenomen. De voorgaande week waren dat er volgens de bijgewerkte cijfers 428. Daarnaast stroomden er volgens de stichting in heel Nederland 88 patiënten door naar de IC, tien minder volgens de bijgewerkte cijfers van vorige week.

Eén nieuw sterfgeval in de provincie
De afgelopen week is één inwoner van de provincie overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om een Almeerder. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op ten minste 250. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 100, gevolgd door Lelystad met 63, in Noordoostpolder 29, in Dronten 25, op Urk negentien en in Zeewolde veertien.

Landelijk zijn er de afgelopen week 38 mensen aan corona overleden. In de week daarvoor waren dat er 43. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen en een onderschatting zijn. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM.

Een coronatest aanvragen kan telefonisch via 0800-1202, of via coronatest.nl. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel