Bewoners Hollandse Hout kunnen zich toch vinden in nieuwe weg

LELYSTAD • Di 7 september 2021 | 22:01 • Dinsdag 7 september 2021 | 22:01

Bewoners van de wijk Hollandse Hout in Lelystad kunnen zich toch vinden in de nieuwe variant van de Laan van Nieuw Land. Op voorwaarde dat er geen verhoging in de weg zit bij de rotonde. Dat liet Paul Stam de Jonge van de Belangenvereniging Hollandse Hout weten tijdens de raadsvergadering dinsdagavond.

De bewoners van de wijk in Lelystad waren kwaad over de plannen van de provincie om een nieuwe weg aan te leggen. Het gaat om de Laan van Nieuw Land die vanaf de A6 naar Hollandse Hout moet gaan lopen. In eerste instantie waren er drie varianten gepresenteerd door de plannenmakers. Later kwam daar nog een vierde bij, wat de voorkeursvariant van de gemeente bleek. Bewoners waren bang dat deze variant tot veel geluidsoverlast en extra verkeersdrukte zou leiden.

Overleggen
Er is volgens De Jonge veel overleg geweest met de gemeente en de provincie waardoor de belangenvereniging zich nu wel in de nieuwste variant kan vinden. In deze variant komt de weg langs de bosrand te liggen, maar buigt die aan het einde iets af. De belangenvereniging vraagt daarbij wel of er geen verhoging van de weg bij de Buizerdweg zal komen. Dit zou namelijk ontsierend zijn voor de toegang tot Nieuw Land en zorgen voor extra geluidsoverlast voor de omringende wijken.

Rotonde minder
Eigenlijk zou de belangenvereniging nog steeds liever één dan twee rotondes zien. Paul Stam de Jonge: "De twee rotondes zoals nu bedacht liggen vrij dicht op elkaar dan krijg je dat auto's kort achter elkaar optrekken en afremmen. Dat zorgt voor meer geluidsoverlast en is niet goed voor de doorstroming. Ik zou dat alsnog als advies willen meegeven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel