Huurprijzen sportaccommodaties opnieuw verlaagd en kwijtgescholden

NOORDOOSTPOLDER • Vr 10 september 2021 | 12:00 • Vrijdag 10 september 2021 | 12:00

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder verlaagt de huur van amateursportverenigingen in de gemeente opnieuw. Het gaat om de huur die vorig kwartaal is betaald. Voor sommige verenigingen wordt de huur volledig kwijtgescholden.

De amateurverenigingen die gebruik maakten van de gemeentelijke buitensportaccommodaties krijgen een korting van 45 procent. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 16.000 euro. Dit percentage is zo bedacht omdat de verenigingen in deze periode niet helemaal dicht waren. In het eerste kwartaal was de korting nog 75 procent.

De verenigingen die gebruik maakten van de binnensportaccommodaties hoeven over het afgelopen kwartaal helemaal niets te betalen omdat ze volledig dicht waren vanwege de coronamaatregelen. Het gaat in totaal om een bedrag van zo'n 21.000 euro.

Het Rijk heeft al meerdere keren geld beschikbaar gesteld om verenigingen te compenseren. Het college hoopt dat deze kwijtgescholden bedragen daarom worden terugbetaald door het Rijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel