GroenLinks: overschot verbouwing gemeentehuis naar MFC Swifterbant

DRONTEN • Ma 13 september 2021 | 12:33 • Maandag 13 september 2021 | 12:33

GroenLinks in Dronten wil het geld dat overbleef na de renovatie van het gemeentehuis investeren in het multifunctioneel centrum (MFC) van Swifterbant. Ruim een half miljoen euro bleef over. Donderdag dient de fractie haar voorstel in bij de gemeenteraad.

"Het is zaak om ook in Swifterbant te gaan investeren", schrijft fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks Dronten op de website van de partij. "Over het MFC wordt al bijna 15 jaar gepraat en Swifterbant zit met smart op de voorziening én de zeer noodzakelijke ouderenhuisvesting te wachten."

GroenLinks Dronten hoopt dat het overgebleven geld een eerste stap kan zijn om het "financiële gat te vullen zodat de belofte aan Swifterbant eindelijk kan worden waargemaakt."

Keer op keer uitstel
In juli vorig jaar verwachtten Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en gemeente Dronten nog dat de werkzaamheden aan het begin van dit jaar zouden kunnen starten. Maar in februari werd duidelijk dat de bouw werd uitgesteld naar september en nu worden de werkzaamheden opnieuw uitgesteld.

Er is dus nog geen heipaal de grond in gegaan. OFW noemt als reden geldgebrek. Eerst werden de kosten geschat op 1,5 miljoen euro, maar inmiddels is dit verdubbeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel