'Vlogfamilie' Groen is weer uitgerust na zware coronatijd

ALMERE • Ma 13 september 2021 | 18:12 • Maandag 13 september 2021 | 18:12

De familie Groen uit Almere heeft het dagelijkse leven weer opgepakt na een zware coronaperiode. Door de coronacrisis kwam de zorg voor de meervoudig gehandicapte dochter Mirthe volledig bij haar ouders te liggen. Inmiddels zit Mirthe weer op de dagbesteding en staat moeder Sarah weer voor de klas. Ook zijn de vlogs van het gezin - bekend onder de naam 'De Groentjes - nu op TikTok te volgen.

Mirthe Groen (8) is doof, blind, spastisch en krijgt sondevoeding. Zij ging voor de coronacrisis vier dagen per week naar de dagbesteding en één weekend in de maand naar een logeerhuis. In de eerste lockdown kwam Mirthe volledig thuis te zitten, maar inmiddels is het leven weer zoals voor de coronacrisis. "Het gaat eigenlijk best goed", zegt moeder Sarah. "Tuurlijk zijn we nog wel wat voorzichtig - we laten niet Jan en alleman over de vloer - maar we willen wel dingen ondernemen om niet de hele dag thuis te zitten."

Moeder Sarah heeft naast haar schoolwerk een 'inclusieve' webshop: Miki4all. De online kledingwinkel is "voor jong en oud en voor mensen met en zonder beperking". Sarah wijst op de tekst op het shirt van Mirthe: "Voor jou een beperking, voor mij een versterking." Sarah verklaart: "Om te tonen dat een beperking niet per se zielig of eng hoeft te zijn. Daar kiezen we onze modellen ook op uit. Dat iedereen erbij mag horen."

De vlogs van de familie Groen trekken op YouTube een brede doelgroep. Ze trekken nu op TikTok ook veel jongeren aan. "Sommige dingen zijn hetzelfde als op YouTube, maar soms leggen we dingen anders uit. En we beantwoorden op die manier ook vragen." Het aantal abonnees op TikTok ligt nu op 7000, op YouTube zit er nog steeds groei in. "De vorige keer 6000 en nu 6600", aldus moeder Sarah.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel