Socioloog hoopt dat Almeerders gaan kiezen voor gezonder dieet

ALMERE • Ma 13 september 2021 | 20:09 • Maandag 13 september 2021 | 20:09

Socioloog Esther Veen hoopt met kleine wijzigingen Almeerders te verleiden om eerder voedsel van de boerderij te eten. Veen doet onderzoek naar de stedelijke voedselvraagstukken in Almere. "Het dieet van veel mensen is niet altijd even gezond en duurzaam", vertelt Veen. "Het is belangrijk dat we duurzamer en gezonder gaan eten."

Mensen kiezen toch eerder voor ongezondere producten. Dat komt volgens Veen doordat duurzaam voedsel niet altijd beschikbaar is. "Ook weten we soms niet dat het er is. Het voedsel van de boerderij is vaak niet in de supermarkt te vinden en mensen hebben geen tijd om naar het platteland te gaan."

Tuinstad Almere
Daarom onderzoekt de Flevocampus manieren om duurzamer voedsel dichterbij te brengen, bijvoorbeeld de automatiek van de toekomst: gezonde snacks in snackmuren. "In de stad zie je niet hoe het voedsel groeit. De binnenstad ligt heel ver van de boerderij."

Almere is volgens Veen een goede stad om dit probleem te onderzoeken. "Almere is een soort tuinstad. Er is heel veel groen, veel ruimte en het land om Almere heen is ontzettend vruchtbaar. De mensen zijn klaar voor een gezonder dieet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel