Man vlucht voor politie bij straatrace en moet motor inleveren

LELYSTAD • Wo 15 september 2021 | 14:18 • Woensdag 15 september 2021 | 14:18

Een 59-jarige Rotterdammer heeft zijn motor moeten inleveren nadat hij vluchtte bij de straatrace van afgelopen zondag op de IJsselmeerdijk in Lelystad. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt, meldt de politie.

De man probeerde te vluchten. Daarbij zijn snelheden van 180 kilometer per uur gehaald. Met de hulp van een politiehelikopter kon de Rotterdammer gearresteerd worden. Ook een andere straatracer probeerde ertussenuit te knijpen, en reed daarbij onder meer te hard langs wegwerkzaamheden. Tegen hem zijn meerdere aanklachten ingediend.

Bekeuringen
Bij de straatrace van zondag deelden agenten meerdere bekeuringen uit, onder meer voor te hard rijden, tot 180 km/h, en rijden zonder rijbewijs. Ook nam de politie een bestelbus met daarin twee motoren in beslag. De politie onderzoekt of de motors zijn gestolen.

Het is niet de eerste keer dat er illegaal geracet werd in Lelystad. De racers hebben de gemeente gevraagd om een vaste eigen plek, maar die komt er vooralsnog niet. Burgemeester Mieke Baltus kondigde aan werk te maken van de races.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel