Celstraf en tbs voor overvaller pizzeria's

EMMELOORD • Wo 15 september 2021 | 15:18 • Woensdag 15 september 2021 | 15:18

Een 32-jarige Emmeloorder die eind vorig jaar drie pizzeria’s in Lelystad overviel in drie dagen tijd, is veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden. De officier eiste twee weken terug drie jaar cel en tbs tegen hem.

De Emmeloorder bekent de overvallen te hebben gepleegd. Dat gebeurde volgens hem allemaal onder invloed van drugs. Hij had coke en alcohol gebruikt met een groepje mannen in Lelystad en al dagen niet geslapen en gegeten. Een van de mannen dwong hem om de eerste overval te plegen, anders kon hij niet blijven logeren. "En ik had geen andere plek om naartoe te gaan", verklaarde hij.

Reeks overvallen
Op 3 november was de New York Pizza als eerste aan de beurt. De Emmeloorder liet een metaalachtig voorwerp zien en wist zo geld los te krijgen van de medewerker. Twee dagen later ging hij opnieuw langs bij de New York Pizza rond 18.15 uur en de Domino’s rond 21.00 uur. Bij zijn arrestatie op 6 november riep hij tegen een agent dat hij hem neer zou schieten.

Verminderd toerekeningsvatbaar
De man is onderzocht door allerlei deskundigen, en die concluderen dat hij intensieve hulp nodig heeft. Hij kampt met een persoonlijkheidsstoornis, ADHD, is verslaafd en bovendien zwakbegaafd. Hierdoor is hij volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar. Zijn strafblad telt twaalf kantjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel