Staten gaan opnieuw over buslijnen in Dronten praten

DRONTEN • Wo 15 september 2021 | 21:06 • Woensdag 15 september 2021 | 21:06

Provinciale Staten in Flevoland gaan zich nogmaals buigen over het schrappen van buslijnen in de gemeente Dronten. Dit naar aanleiding van de onrust en onvrede die hierover leeft in Swifterbant en Biddinghuizen.

Eerder dit jaar besloot de provincie om te snijden in het openbaar vervoer, omdat er van sommige diensten te weinig gebruik wordt gemaakt. Ook de kosten van buslijnen wogen mee in die beslissing.

Een deel van de beslissing werd later teruggedraaid en sommige maatregelen werden ook op de lange baan geschoven. Maar voor de inwoners van Swifterbant en Biddinghuizen is dat onvoldoende. Ze vrezen voor de toekomst van het openbaar vervoer van en naar de kleine dorpen, zo bleek woensdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

De dorpsbewoners willen van de provincie weten waar ze aan toe zijn. Omdat gedeputeerde Jan de Reus hen daarop geen duidelijk antwoord kon geven, zet D66 het onderwerp opnieuw op de politieke agenda. Dat betekent dat Provinciale Staten binnenkort waarschijnlijk opnieuw met de gedeputeerde over dit onderwerp in gesprek gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel