Hulp bij evenementen gaat op de schop, ECL boos

LELYSTAD • Wo 15 september 2021 | 22:24 • Woensdag 15 september 2021 | 22:24

Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL) hekelt de onduidelijkheid die is ontstaan, nu de gemeente over een aantal maanden stopt met de samenwerking. De stichting wijst organisatoren van evenementen al jarenlang de weg naar de juiste vergunningen.

"De manier waarop het gaat, zijn we zeer verontwaardigd over", zegt voorzitter Ruud Bootsma van ECL. De stichting werkt inmiddels zestien jaar samen met de gemeente Lelystad. "Nu zijn er een paar wijsneuzen die vinden dat het allemaal anders moet. Laat dan weten hoe je dingen veranderen wil."

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Lelystad en de evenementenstichting blijkt na onderzoek niet te kloppen. De opdrachten om bij vergunningen te helpen, hadden moeten worden aanbesteed. Ze hadden eerlijk in de markt moeten worden gezet, zodat meerdere ondernemers een kans hebben om een overheidsopdracht te doen. Daarom wordt het contract per 1 januari 2022 gestopt.

Gaan evenementen wel door zonder hulp van de ECL?
Terwijl er nog een hoop evenementen op stapel staan, is onduidelijk hoe het nu verder moet. Bootsma: "De HISWA zal evengoed wel komen, de Oldtimerdag gaat ook wel door. Maar het gaat vooral om die kleinschalige evenementen die door amateurs worden opgezet. Die worden enorm bedreigd. Als er niet gauw helderheid komt, zullen die zeker verdwijnen."

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad beloofd om binnenkort een voorstel te doen hoe de hulp aan organisatoren geregeld gaat worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel