Flevoland heeft nu vierde regenboogzebrapad

BIDDINGHUIZEN • Do 16 september 2021 | 10:57 • Donderdag 16 september 2021 | 10:57

Na Lelystad, Emmeloord en Almere heeft Biddinghuizen nu ook een regenboogzebrapad. Het oude zebrapad naast MFC De Binding kreeg donderdagochtend een nieuw jasje. De regenboogkleuren werden tussen de witte vlakken gespoten. Daarom behoudt het pad zijn functie.

Heleen van Els is de initiatiefnemer van het gaybrapad. Zij wil dat LHBTIQ+-jongeren zich beter gezien en bevestigd voelen. "Ik hoop dat dit ze moed geeft om te weten dat ze er mogen zijn", zegt ze. Volgens Van Els - zelf lesbisch - is zo'n pad belangrijk, omdat de acceptatie van LHBTIQ+ nog wel beter kan. "De grappen die er worden gemaakt of dat je iemand uitscheldt voor 'homo': dat lijkt onschuldig, maar als je daarmee bezig bent is dat heel kwetsend en ook onveilig."

De Biddinghuizenaren zijn wisselend enthousiast over het gaybrapad. "Het is wat kleiner, dus ik denk dat het wat minder nut heeft", zegt een jongen. Een voorbijgangster: "Ik ben zelf al 25 jaar getrouwd met een vrouw, maar dit hoeft van mij niet." Over de acceptatie van LHBTIQ+ in Biddinghuizen lopen de meningen uiteen. "Ik kom zelf niet tegen dat het nodig is", zegt een vrouw. De voorbijgangster: "Het is in het begin wel eens beter geweest."

Wethouder Korting van Dronten opende het gaybrapad. Volgens haar wordt gewerkt aan een 'inclusieve' gemeente. Dat gebeurt met een plan van aanpak. "Daardoor zorgen we dat iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd kan worden in de samenleving." Het plan moet over een half jaar klaar zijn. "En het regenboogzebrapad is daar nu echt een mooie eerste stap in."

Het uitgebreide interview met Heleen van Els:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel