Steven Scheffer voorgedragen als opvolger wethouder Winnie Prins

ZEEWOLDE • Do 16 september 2021 | 15:37 • Donderdag 16 september 2021 | 15:37

Steven Scheffer is door Leefbaar Zeewolde voorgedragen als nieuwe wethouder. De Zeewoldenaar neemt de plaats in van Winnie Prins, die in juni moest opstappen omdat ze op Facebook en Twitter haar persoonlijke mening gaf over het landelijke coronabeleid.

Scheffer (54) heeft verschillende directiefuncties bekleed. Zo heeft hij ruim dertien jaar gewerkt bij thuiszorg Eemland, waar hij verantwoordelijk was voor de jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen, het algemeen maatschappelijk werk en diverse andere vormen van zorgverlening. Tot in het voorjaar van 2020 was hij directeur bij Koninklijke Visio, een landelijke organisatie met dienstverlening aan mensen met een visuele beperking. Vijf jaar geleden werd hij bestuurslid van Leefbaar Zeewolde en de laatste vier jaar was hij voorzitter.

Volgens de partij is hij een positieve en toekomstgerichte bestuurder. "Hij is integer, toegankelijk, straalt rust en vertrouwen uit en is plezierig in de omgang. Daarnaast is hij resultaat- en doelgericht. Hij heeft veel ervaring met zorg, volksgezondheid, welzijn, WMO en revalidatie en heeft veel vanuit de 'aanbieders' kant met gemeenten samengewerkt. Hij woont inmiddels al 24 jaar met veel plezier in Zeewolde, is getrouwd en heeft 2 dochters."

De gemeenteraad moet op 30 september een definitief besluit nemen over de voordracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel