Omwonenden bezorgd over verdwijnen speeltuinen in buurt

ALMERE • Do 16 september 2021 | 22:37 • Donderdag 16 september 2021 | 22:37

Een aantal ouders in Almere maakt zich zorgen over het verdwijnen van speeltoestellen in de buurten. Inmiddels zijn er verspreid over de stad al 85 speeltoestellen weggehaald. De gemeente heeft plannen om op een aantal locaties grotere speeltuinen te bouwen.

Omwonenden krijgen pas een aantal weken van tevoren een brief over het besluit om de speeltoestellen weg te halen. Het leidt tot emotionele reacties, zei Zoubida Bouljhaf van GroenLinks donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Wethouder Maaike Veeningen zei dat ze zich goed kan voorstellen dat ouders zich zorgen maken.

Volgens de wethouder kijken experts twee keer per jaar naar de staat van de toestellen. Als dan blijkt dat ze niet veilig genoeg zijn, worden ze binnen een paar weken weggehaald. "Dat lijkt kort dag, maar we willen geen onveilige situaties achterlaten." De kapotte toestellen worden niet vervangen. De gemeente wil namelijk een aantal grotere speeltuinen bouwen, die centraler in de buurt liggen. Het gevolg is wel dat er minder speelplekken komen dan eerst het geval was.

René Dekker van AP/OPA vraagt zich af hoeveel speeltuinen er dan precies voor terugkomen, maar daar had de wethouder geen antwoord op. Wel benadrukt ze dat in delen van de stad waar de meeste speeltoestellen verdwijnen, daar ook die grotere plekken moeten komen. Volgens de wethouder wordt de buurt betrokken in hoe de speeltuin eruit moet komen te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel