Vriendinnen starten luierbank voor ouders die het minder breed hebben

LELYSTAD • Vr 17 september 2021 | 10:49 • Vrijdag 17 september 2021 | 10:49

De vriendinnen Michelle Ewaart en Kimberley Duivesteijn uit Lelystad zijn een luierbank gestart voor ouders die het minder breed hebben. Ze doen dat in samenwerking met Stichting IDO en Welzijn Lelystad. Het idee is dat ouders twaalf weken lang gratis luiers kunnen ophalen voor hun kinderen.

Volgens Michelle is het soms lastig voor ouders om luiers te kunnen kopen: ''Als je kijkt naar mensen in nood of die bijvoorbeeld in de schuldsanering zitten of een uitkering hebben, dan is het soms wel pittig om luiers te kopen. Ze zijn steeds duurder aan het worden.'' De luierbank is volgens haar vergelijkbaar met het principe van een voedselbank. Ouders kunnen zich van maandag tot en met donderdag aanmelden bij inloophuis Waterwijk van Stichting IDO en op vrijdag bij inloophuis Open Haven.

In eerste instantie krijgen ouders een strippenkaart voor twaalf weken. Ze krijgen elke week een tasje met genoeg luiers voor die week. Na de twaalf weken kunnen ze een verlenging aanvragen. Dan volgt er ook een gesprek om te kijken of de ouders nog andere zaken nodig hebben zoals kleding of voedsel.

Luiers gezocht
De vriendinnen hebben in een week tijd al tussen de 500 en 600 luiers gekregen via donaties. Ze zijn nog op zoek naar meer luiers en hopen dat Lelystedelingen die willen doneren. Eind deze maand komt er bij Atolplaza ook een luierbak te staan waarin de luiers gedoneerd kunnen worden van maat 0 tot en met acht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel