Totaal 4.500 mensen welkom bij officiële opening Porteum

LELYSTAD • Vr 17 september 2021 | 12:44 • Vrijdag 17 september 2021 | 12:44

Mensen die graag de nieuwe onderwijscampus Porteum in Lelystad willen bezoeken kunnen zich nu online aanmelden voor de officiële opening op 8 oktober. In totaal zijn er 4500 mensen welkom, zij worden verdeeld over zes tijdsloten.

De bezoekers worden verwelkomd met een voorstelling van leerlingen. Daarna kunnen ze één van de zes gebouwen bekijken. De tijdsblokken zijn kort en daarom is het nog niet mogelijk om alles te bekijken. Woordvoerder Rhody Matthijs: ''Daar hebben we ons open huis in februari voor. Dit is echt om kennis te maken met onze campus en de opening met ons te vieren. Dat doen we dan in groepen van 750 omdat er allerlei beperkingen nog gelden.'' Omdat de opening als evenement wordt gezien wordt er gewerkt met de CoronaCheck-app.

De campus werd eind augustus geopend voor leerlingen en kampte toen nog wel met meerdere opstartproblemen. De klachten varieerden van files bij de fietsrekken tot lesuitval door klaslokalen die niet open gingen. De meeste problemen zijn inmiddels opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel