Tien maanden cel voor steken kennis in woning Almere-Haven

ALMERE • Vr 17 september 2021 | 17:20 • Vrijdag 17 september 2021 | 17:20

Een 34-jarige Almeerder is door de rechtbank Lelystad veroordeeld tot tien maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk. De man stak op 7 april van dit jaar op de Langshof in Almere Haven een kennis met een mes. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn arm en schouder.

De straf valt iets lager uit dan de 14 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk die de officier van justitie twee weken geleden eiste. De rechtbank vindt die eis te zwaar voor het gepleegde feit.

De Almeerder belde op 7 april dit jaar rond 20.15 uur boos bij het slachtoffer op de Langshof aan. Hij was dronken en onder invloed van drugs. Toen het slachtoffer de deur opende, werd hij door verdachte de gang ingeduwd en zonder noemenswaardige aanleiding met een mes in zijn arm en oksel gestoken. Het slachtoffer wist de woning uit te vluchten waarna de Almeerder kon worden aangehouden.

Volgens deskundigen lijdt de Almeerder aan verschillende trauma's die onder invloed van alcohol en drugs kunnen leiden tot agressief gedrag. De deskundigen adviseerden de Almeerder verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren en hem na zijn detentie op te nemen in een behandelkliniek.

De rechtbank neemt dit advies over en verplicht de Almeerder zich te houden aan de aanwijzingen van de reclassering, ook als die inhouden dat de man verplicht opgenomen wordt in een forensische verslavingskliniek.

Naast de celstraf legt de rechtbank de Almeerder ook een straat- en een contactverbod met het slachtoffer op en moet de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding van ruim € 1.200,-- betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel