Provinciaal geld moet klassieke muziek stimuleren

FLEVOLAND • Za 18 september 2021 | 12:00 • Zaterdag 18 september 2021 | 12:00

De provincie wil de komende twee jaar geld beschikbaar stellen om klassieke muziek in Flevoland te stimuleren. Met de subsidie moet het bereik van klassieke muziek worden verbreed en vergroot en de kwaliteit van het aanbod worden verhoogd. De provincie wil ook bijzondere programmering mogelijk maken en orkesten en musici professioneler laten werken.

In totaal stelt de provincie 144.000 euro beschikbaar. Aanvragers moeten al wel beschikken over een eigen netwerk in Flevoland op het gebied van klassieke muziek. Een commissie met kennis van klassieke muziek gaat de binnengekomen aanvragen beoordelen en de provincie adviseren.

De commissie kijkt onder meer of aanvragen aansluiten bij de identiteit van Flevoland, bijvoorbeeld door verwijzingen naar de ontstaansgeschiedenis van de polders of naar het ondernemende karakter van de inwoners. Ook wordt gekeken naar de kwaliteit van de activiteiten en wordt meegewogen of er op de plek waar de activiteit plaats heeft al veel aanbod van klassieke muziek is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel