Gemeente betaalde ondernemers minder vaak op tijd

ALMERE • Za 18 september 2021 | 20:55 • Zaterdag 18 september 2021 | 20:55

Het lukte de gemeente Almere in maart, april en mei van dit jaar niet altijd om rekeningen van ondernemers en bedrijven op tijd te betalen. Dat kwam door computerproblemen, door te weinig personeel en door traag handelen. Dit blijkt uit de zogenoemde Rapportage Treasury van de gemeente.

De afspraak is dat negen van de tien rekeningen die de gemeente ontvangt, binnen een maand worden betaald. Dat tijdig betalen lukte in het tweede kwartaal 'slechts' in zo'n 84 procent van de gevallen. Inmiddels zijn er volgens de gemeente meer mensen aangenomen op de afdeling administratie. Verder zijn er gesprekken gevoerd met het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ICT.

Er was wel één lichtpuntje in het tweede kwartaal. De rekeningen die wel op tijd werden betaald, werden sneller betaald. Gemiddeld moesten ondernemers drie weken wachten op hun geld. De maanden ervoor duurde dat gemiddeld zo'n vier dagen langer. Vanwege de coronacrisis wilde de gemeente dat ondernemers sneller hun geld kregen. Daarom is besloten op meerdere momenten in de maand rekeningen te betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel