Studenten ingezet in strijd tegen lerarentekort

ALMERE • Ma 20 september 2021 | 12:00 • Maandag 20 september 2021 | 12:00

Acht middelbare scholen van de Almeerse Scholen Groep (ASG) gaan studenten inzetten om een gedeelte van het lerarentekort op te vangen. De studenten kunnen onder meer helpen bij het nakijken en surveilleren tijdens een toets. Tot nu toe hebben zich 50 studenten aangemeld.

"Studenten kunnen in kunnen de docent ondersteunen," zegt Luite Duursma, coördinator van het project. "Het is niet de bedoeling dat ze zelfstandig voor de klas staan." Met de zogeheten 'invalpool' worden volgens ASG de leraren ontlast en krijgen de mogelijke toekomstige docenten alvast een binding met de school. Volgens Duursma, ontstaat er een win-winsituatie. "Studenten krijgen een financiële vergoeding maar kunnen zo ook ervaring op doen tijdens de lesactiviteiten." De docenten geven aan welke hulp ze kunnen gebruiken, waarna wordt gekeken welke student daarbij past. ASG gaat ervan uit dat er nog meer aanmeldingen volgen op de 50 die er al zijn.

Er is zowel in het basis- als voortgezet onderwijs een lerarentekort in Flevoland. Almere behoort zelfs tot de vijf steden in Nederland met het grootste lerarentekort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel