St Jansdal gaat werken in Gezondheidscentrum Waterland

ZEEWOLDE • Ma 20 september 2021 | 22:18 • Maandag 20 september 2021 | 22:18

Gezondheidscentrum Waterland in Zeewolde heeft een nieuw röntgenapparaat geleverd gekregen. Daarmee is volgens het St Jansdal het symbolische startsein gegeven van de zorg van het ziekenhuis in Zeewolde.

De afdeling radiologie van het St Jansdal zal vanaf 25 oktober röntgenonderzoek gaan aanbieden in het gezondheidscentrum. Daarnaast kunnen Zeewoldenaren straks ook bij Waterland terecht voor bloedprikken en het spreekuur van de hartfalenverpleegkundige.

"Het is fijn dat we het röntgenonderzoek kunnen aanbieden in Zeewolde zelf. Volwassenen én kinderen kunnen vrijwel alle röntgenfoto’s laten maken. Bijvoorbeeld als er een vermoeden bestaat dat er iets gebroken is", zegt Maud Keltjens, hoofd afdeling radiologie en functieafdeling van het St Jansdal.

Patiënten die foto’s moeten maken voorafgaand of na een bezoek aan de medisch specialist kunnen straks ook in Zeewolde terecht. "Zij hoeven niet naar Harderwijk of een andere locatie te rijden", aldus Keltjens. "Dat scheelt in reis- en wachttijd. We verwachten dat de mensen die bij ons binnenkomen vrijwel direct aan de beurt zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel