Wijma (89) gehuldigd voor 80-jarig muziekjubileum

BIDDINGHUIZEN • Ma 20 september 2021 | 23:30 • Maandag 20 september 2021 | 23:30

Wim Wijma (89) uit Biddinghuizen is gehuldigd voor zijn 80-jarig jubileum als muzikant bij verschillende muziekverenigingen, waarvan 54 jaar bij Maris Sonores. Uit handen van burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten kreeg hij maandagavond de zilveren medaille van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

Wim werd verrast tijdens een openluchtconcert dat hij gaf samen met een orkest in seniorencomplex De Tas. "Dit had ik niet verwacht. Als jongen hield ik al van muziek. In die tijd was het moeilijk omdat we middenin de oorlog zaten. Maar ik begon gewoon en ben nooit meer opgehouden."

"Het is toch bizar", zegt burgemeester Gebben vol verbazing. "Meneer is bijna negentig. Hij is dus vanaf 1941 muzikant. Ik heb het nog nooit eerder gehoord."

"De muziek moet van binnenuit komen", verklaart de tubaspeler zijn lange staat van dienst. "Je kunt van alles spelen wat op papier staat. Maar het gevoel moet je er zelf inleggen. En dat is de kwaliteit van de muzikant."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel