Flevolandse PvdA blijft hameren op IJmeerverbinding en Lelylijn

FLEVOLAND • Di 21 september 2021 | 22:11 • Dinsdag 21 september 2021 | 22:11

Statenlid Abassin Nessar (PvdA) blijft hameren op belangrijke thema's als de IJmeerverbinding en de Lelylijn. De Almeerder vindt het jammer dat die niet ter sprake zijn gekomen in de Miljoenennota, die tijdens Prinsjesdag is gepresenteerd.

Maar Nessar begrijpt het wel. "Dit is natuurlijk een sobere troonrede geweest, daarnaast ook nog beleidsarm. Ik hoop dat het na de kabinetsformatie anders zal zijn."

Een miljard euro wordt door het kabinet geïnvesteerd om de problemen op de woningmarkt op te lossen. De PvdA juicht dat toe, maar woningbouw mag niet 'op zich' staan. Nessar: "Daarnaast is het heel belangrijk dat Flevoland een goede ontsluiting heeft. Zeker als hier zoveel woningen bij gaan komen. We hebben het over een inwoneraantal dat in 2030 moet gaan verdubbelen."

De IJmeerverbinding en de Lelylijn stonden in de verkiezingsprogramma's van maar liefst 18 politieke partijen, waaronder die van de PvdA. Nessar hoopt op een kabinet van VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel