Nep-postbezorgers op heterdaad betrapt

ALMERE • Wo 22 september 2021 | 16:07 • Woensdag 22 september 2021 | 16:07

Twee mannen uit Almere zijn dinsdag aangehouden door de politie in Hoofddorp, toen zij zich voordeden als postbezorgers om een pinpas met pincode te ontfutselen van één van de buurtbewoners. De mannen van 23 en 28 jaar werden opgepakt bij een woning aan de Breeburgsingel in Hoofddorp.

Een bewoner werd rond 13.00 uur gebeld door de fraudedesk van een bank. Volgens deze vermeende medewerker was er een app op zijn account geïnstalleerd, waarmee geld werd overgemaakt van de bankrekening. Daarom zouden postbezorgers binnen een kwartier naar de woning komen met een enveloppe, waarin de bankpas en pincode moesten worden gestopt.

De man zegde toe, nadat zijn partner de politie had gebeld. In de woning wachtten agenten op de komst van de Almeerders. Een van hen belde aan en werd binnen aangehouden door de agenten. De andere Almeerder, die nog in de auto zat, werd niet veel later ook aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel