Transavia: nog steeds interesse voor Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 23 september 2021 | 12:02 • Donderdag 23 september 2021 | 12:02

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft nog steeds interesse om gebruik te maken van Lelystad Airport, mocht het vliegveld daadwerkelijk ooit opengaan voor vakantievluchten. Dat Transavia inmiddels kijkt naar Brussel voor een nieuwe thuisbasis verandert daar niks aan, zo laat een woordvoerder weten.

In een interview met het FD noemt Transavia-directeur Marcel de Nooijer de Belgische luchthaven Zaventem als locatie waar de maatschappij mogelijk gaat uitbreiden. "We gaan kijken of we daar een operatie kunnen starten. We willen de komende jaren wel verder kunnen groeien." De onzekerheid rond Lelystad Airport wordt aangehaald als één van de redenen om naar Brussel te kijken.

"Het is geen kwestie van of/of", zo laat een woordvoerder van Transavia weten. Het plan om vanaf Brussel te gaan vliegen lag er eind 2019 al. Door de coronacrisis is het in de ijskast komen te staan. Nu het aantal passagiers weer aantrekt komt het weer op tafel.

Dat betekent niet dat Transavia het idee loslaat om ook vanaf Lelystad Airport vluchten uit te voeren. Onduidelijk is echter wat er met de luchthaven gaat gebeuren. Het is aan een nieuw kabinet om daar een beslissing over te nemen. Transavia zegt dat proces rustig af te wachten en pas concrete plannen te maken als daadwerkelijk wordt dat het vliegveld gebruikt kan worden voor vakantievluchten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel